22.7.08

Висшият православен клир търси пътя към Спагетената Истината (The orthodox high clergy is trying to find the Spaghetti Truth)

Заблудите отстъпват - Истината тържествува. Безсилни са, безсилни са злите сили да се противопоставят на Макароненото Всесилие и техните крепости една по една рухват под напора идещ от пастафарианските тенджери под налягане.
Вече имаме доказателства, че новият президент на Российската федерация и православните бащици са приели в сърдцата си (за черните дробове и стомасите да не говорим) Истину Лапши Его - ето една дяволска дузина документални кадри (понеже първият и последният са мърдащи са, пък у блога нещат да мърдат - давам линкченца), направени непосредствено след последния Архиерейски Събор на Руската Православна църква (24-29.06.2008), убедително демонстрираща ни техните вермишелеви търсения:
(с нас е весело)
(хоп-троп с дядо поп)
Разбира се, пътят към вечното блаженство в пастафарианския рай е дълъг и труден (той 'ич даже не е "равен и гладък като паважа пред Народното Събрание, или Министерския Съвет, например", според историческите думи на Вожда и Учителя на българския народ Георги Димитров) - така че можем само да пожелаем успех на Г-н Президента и Светите Дедовци по този път. Ако имат някакъв проблем по него - ние сме на разположение. Приятел в голяма нужда се познава, както гласи голямата мъдрост на нашия народ.
Тези известия от откъде отново яркопламтящотуптящата и яснопурпурноусмихващосебдяща над братски стиснати ръце Москва така ме вдъхновиха, че снощи седнах та написах едно стигутвуренийце (на Есперанто, разбира се) за прослава на Летящото Спагетено Чудовище и шурчащата откъм Него благодат (всякакви съвпадения тъдява с Ицо-Мицо-Измирлиеви нещица не са случайни):
En mateno de hela ero, per la forĉo de espero,
venas viglaj pastafaroj vere fluganta gefratoj.
Ah, vi flugu, Nia Monstro! Vin observas milionoj
serĉiantaj vermiĉeloj per espero kaj per amo.
Kaj la bona pastafaro post la malfermita pordo
trovos la eternan vivon en pastafara paradizo.
Междувременно Летящото Спагетено Чудовище ни се яви в образа на Karlsson på taket и атакува поредния изкукал православен водач, въобразил си, че е Божия меч на справедливостта (явно и тоя много е чел Байбъла та хем се е озверил, хем е затъпял), за да ни покаже, че освен шантавата им СветА боговдъхновеност, в случая съществува и една друга истина. Явно, колкото повече кръстове, полумесеци и др.под. има на дадено знаме, толкова по-загубен е народа, който го размахва. А на нашия държавен герб има цели шест християнски кръста...
Нейсе, лошото е, според висшия православен клир, че сега щяло било да бъде затруднено паломничеството по светите места в Грузия и Абхазия - връх на цинизма на старите религии. Добре че Н. Пр. Российският Президент не се бои да хване Истината с ръце -
и Го гледа с респект, а не с неразбиране, както този ръб, известен още като "най-интелигентният президент в историята на САЩ" -, който май така се е смърмучкал, щото вижда връзка между наследника на високия си пост и цвета, в който Бог му се показва...И докато мургавото свежарче разпердушинваше онуй баптистчето зад океана и съвсем недвусмислено деклариракой е според него Истинския Бог - Националната Банка на Украйна пусна специална сребърна монета на стойност петдесет гривни в чест на Летящото Спагетено Чудовище - на гърба й е изобразено как президента Виктор Юшченко държи венец, страшно много приличащ на погача - символ на Тестеното Всемогъщество - а до него Вселенският Патриарх Вартоломей І щрака със запалката (както е свикнал да прави при паленето на Благодатния огин):
, но специално за БПЦ нашите украински братя-пастафарианци ни изпратиха още два, още по-изразителни варианти, на този сюжет, които също са били обсъждани от специалната комисия на НБУ:
La monoj estas karaj, la homa vivo estas des pli kara, kaj la Dio estas plej kara ol ĉio. Ramen!
P.S. Ама пък как му пък му отива, ей...Ала казахстанският му колега и той да не остане по назад! - със светски ореол, обаче - готиняк:
И все пак - никой не може да се мери с Володка Путин - сущий стахановец! - обърнете внимание - докато Медведев успява веднъж да се прекръсти - Новият Спас го прави един път и половина - воистина богоравен е той!

11 коментара:

Анонимен каза...

ТОЛКОВА СА КРАСИВИ ВСИЧКИ ПОПЧЕТА(НЯКОЙ ДА Е ВИЖДАЛ ГРОЗЕН ПОП??????),САМО ВАС ВИ НЯМА ТАМ Д-Р КУРТЕНКОВ!ТАМ ХЕМ ВИ Е МЯСТОТО...ХЕМ ,ДОНЯКЪДЕ НЕ Е....ПОРАДИ ОНАЯ 2-РА ПРИЧИНА!ЗА ЖАЛОСТ!

Андрей Куртенков каза...

Това не го разбрах. Каква втора причина? И за какво е тази втора причина? И каква жалост? И престани, уважаеми троле, с тези коментари ad hominem. Ако желаеш Летящото Спагетено чудовище да ти помогне, достатъчно е само да спазваш осемте му заповеди - То не иска нито молитви, нито десятък - нищо, за което са зяпнали уста другите алчни божества. (А това "То" ме наведе на мисълта,ч е следва да се обсъди и пола Му, но то е друга тема...).

Анонимен каза...

Кой си ти самохвалко,дето оценяваш Българският народ като ПРОСТ?Да те попитам аз теб,ти какво правиш тук в нашата държава,като не спадаш към простият народ?Ако беше много кадърен нямаше да си тук,а да си се реализирал някъде навън.
Не си позволявай подобни изявления,защото ще си получиш заслуженото!!!

Анонимен каза...

Ако не го публикуваш ще ти го пратя 1 000 000 пъти!!!!!

Анонимен каза...

Никъде в постинга не видях да се казва българският народ да е прост.

Анонимен каза...

"документални кадри"???? - Ти луд ли си???? - ТОВА НЕ СА ДОКУМЕНТАЛНИ КАДРИ

Андрей Куртенков каза...

Впечатлен съм от дълбочината на Вашето проникновение. Винаги сте добре дошъл по страниците на моя блог и с нетърпение ще очаквам и Ваши следващи коментари.
Апропо, ако сте в подходяща възраст и живеете в България - насочете се към държавната наука - такъв наблюдателен и съобразителен човек като Вас там би направил шеметна кариера. Ако не сте някой професор, всъщност. Познах ли?

Анонимен каза...

Ах ти,умнико,само да те намеря!Ще видиш звезди посред бял ден!

Андрей Куртенков каза...

Ето - познах, че си от научната номенклатура!
Бруталните разправи са си ваш патент.
Веднага щом се върна в България съм на твое разположение. (Винаги съм обичал астрономията; пък и звездите, както беше казал един умник, са символ на вечността - и ние, праведните пастафарианци, няма начин да не ги чувстваме близки и родни - защото Летящото Спагетено Чудовище ни е обещало Вечен Живот в пастафарианския рай - най-страхотния от всички райове в безкрайната Вселена).

Анонимен каза...

След пастафарианския рай -ще ти премине животът в ад!Ще намразиш и звездите и себе си.

паркет цени каза...

Статията е интересна.Снимките са красиви и придобиваме престава за това какво се изисква от тях,тъй като те са в постоянна работа нали така?1 Лично за мен е малко прекалено да се говори толкова за ада и рая, като нещо, което самите ние вече сме все едно били посетители.Можем само да предполагаме и малко или много да се страхуваме от тъмните места.о дори и жив ти може да усетиш какво е ада, ако правиш само лоши неща и хората не те обичат.Когато няма любов, то това живот ли е?