13.3.08

Нови доказателства, че пастафарианството е традиционната религия на българите! (New evidences that FSM is the traditional religion of the Bulgarians!)

При разкопки на древен некропол (мястото се пази в тайна – по понятни съображения) е открито мумифицирано тяло на българин (че е чистокръвен българин веднага си личи по щастливото изражение на лицето и типичната за любителите на свинско месо телесна структура) на възраст осем хиляди години, с татуирано на дясното рамо Летящо Спагетено Чудовище (обърнете внимание, че и самата дясна ръка е протегната с надежда към Реещата се в небето Негова Въглехидратна Проявленост):

Това ново значимо откритие на българската археологическа наука по безспорен начин доказва, че именно пастафарианството е традиционната религия на нашите народ, нация, земи и държава. Съответно – всички текстове, във всички нормативни документи, в които по някакъв повод се споменава т.нар. източно-православна религия като традиционна, всъщност отныне и во веки веков (from here to eternity, както са казвали в едно от древните племена, отцепили се някога от нашето родословие) трябва да касаят пастафарианската религия.
Не може да не отбележим, че новото откритие напълно съвпада с всичко известно досега на науката за дейноста на Българската пастафарианска църква по нашите земи (а и навсякъде където има българи – защото, както е известно, там където има един българин, значи има родно месо – свинско демек – защото – нека да припомним академичното определение за българин – това е двукрако същество, което обича свинско, храчи докато чака ППС от МГТ и си закопчава дюкяна след като излезне от тоалетната). Та нали Българската пастафарианска църква е тази, която някога изпраща със свой пиратски кораб Константин-Кирил Философ на мисиите и при хазарите, и при сарацините, тя е и която коронясва цар Симеон Велики за цар на българи, гърци и тувинци цели четиридесет и две минути преди това да стори фалшивата константинополска църква, тя предоставя на нашия сънародник Ристю Гълъбов известната карта, по която той открива Америка (само дето забравят да му кажат, че това е Америка – но, простено им е – те по това време са били заети да създават първични пастафариански организации (ППО) в Империята на Великите Могули). Ако пък се върнем в прастари времена – как да не споменем, че нашата църква е тази, която прави тъй, щото родните строители да спечелят конкурса за обществената поръчка по построяването на Хеопсовата пирамида; изобщо – осъществяването на концепцията “От Усури до Мисури – само кутригури” е 100%-ова заслуга на Българската пастафарианска църква. (Отделен е въпросът, че Летящото Спагетено Чудовище целенасочено е заличило почти всички доказателства за планетарното значение на българския бранш на Своята църква – все пак – да сме Му благодарни и за това, което сме успели да установим).
В заключение, ще си позволя да си помечтая, как родните археолози ще престанат да вадят от земята само бронзови глави и златни маски, щастливо размахвайки пред журналистите някоя праисторическа опаковка от полуготови спагети с кимчи (ястие, което древните българи са пренесли до далечния Корейски полуостров – нали и то е полуостров като нашето – па макар и корейски – как да не споделиш с населението му най-добрите си достижения!)!
Рамин!
_________________
Заглавието на това матриалче беше в единствено число; но ето, че днес, 27.01.2009, го преправям на множественное, слагам чертиченце и продължавам - поньеже ЛСЧ ни прати ново страхотно доказателство, че именно Нему са се покланяли истнските българи по всички времена и земли.
Какво имам предвид? - разбира се - не проблемите с газа (то и народа израилев ги има; само дето при тях газа е с главна буква), а - прословутата пластика "Ентропа" на чешкия творец Давид Черни
(David Černý), където България йе изобразена като ... ми, като какво може - като кенеф:

What a drama! Bulgaria shown as a toilet! Holy Pasta!
The pathetic reaction of
Bulgaria is typical for a country with an inferiority complex. I found the official reaction of Bulgarian institutions funny. I am Bulgarian, I live in Bulgaria and I love my country very much, but I absolutely agree with the idea. These are perfect toilets!
Къде отиват, скъпи сънародници, макаронените изделия, след като са преминали през нашите телеса?!? Нали там - у кенефот!
Каква величава картина на българските религиозни традиции! И след всичко това - нима ще се намерят хора, способни да отрекат очевидното?!?!? - а именно - че пастафарианството е традиционното вероизповедание на българския род! Който вече кенеф си има - и става - НАРОД!Казах
_________________
Мине се не мине време, па ни напомни пак Макароненият ни Господар, че той е Българския Бог!

Вчера (28.08.2009) електронните медии изригнаха с новината за две генералски беемвета на МО, по неизвестни причини пребоядисани от черно в сладко-розово. Ей ги на:А днес и родната преса прогърмя с новината: "Армията с БМВ в нежно розово". И всички се чудят и се маят защо! Ех, тьма средневековая... Истината е толкова елементарна! - та погледнете какъв е доминиращият цвят в нашия форум! - нима не е ясно, че пребоядисването е по волята на ЛСЧ - защото всички легендарни, полулегендарни и изобщонелегендарни победи на доблестния български войник винаги са се дължали на Неговата Помощ, Неговата Воля, Неговия Покров.

(Е, има и една допълнителна причина - пребоядисването е за заблуда на врага - та - кой би допуснал, че генерали се возят в розавички беемвенца! - и така нашите ще могат необозпокоявано да маневрират с тях, дори да преминат в тила на врага - и тогава! - в гръб - Шат на патката главата! Йе!)

За n-ти път, скъпи сестри и братя българи, получаваме доказателство, че Бог е българин и винаги е бдял над нас и ни е обсипвал с Божествения Си Кус-Кус. Нима днес ни е забравил? Не мисля. Аз вярвам в Него и вярвам, че и Той вярва в мен! И в нашата микровълнова пуканките ще запукат! Да сме готови за тоз величав момент - та да не вземат да изгорят.
Рамин!

_________________
Двадесетгодишнината от Странния Ден Десети (10.11.1989 - да не се бърка с Чудния Ден Девети - 09.09.1944) бе повод, освен за напиване и всякакви други подобни деяния - и да си припомним някои позабравени символи - като например - герба на Народна Република България, който беше в онез сбъркани месеци, седмици, дни и часове със страст и злоба изрязван от държавното ни знаме - - грешка, груба грешка бе да изхвърлим този изпълнен със святост герб от нашия живот!
Гледайте и разсуждавайте - житните класове само да вземем!!! - Мили Боже Единствени и Благоуханни - та Това Са Твоите Живи Житни Класове - от които се прави Твоята Спагетена Плът - кой дръвник посмя да посегне на твоя образ?!?
А пишката лъвска от тоя герб!? - кликнете върху й, та да увеличите образа, погледнете я хубаво, погладете я, пък я сравнете с кой да е друг патлак от кое да е друго хералдическо изображение в Безкрайната Вселена! - няма равни неи, няма!
Това е гербът на Труженика - на Твореца на Благата - на Съработника Божи; и герб, отново доказващ, че ние - българите - сме богоизбрания народ! Каква зловеща разлика, както с онзи шибан герб с кирливите им кръстове (дето с'я ни се води ужким държавен), така и с най-същностния символ на ЕС -А сега е време, така, по български, да му теглим една до девето коляно и да идем да претакаме зелето.

18 коментара:

Анонимен каза...

Wow! Това ми е откритието на деня :0
А как става покръстването в тази изконно българска църква? Искам да се запиша!
Поздрав

PS. А, и още: плаща ли се членски внос/десятък? ;)

Андрей Куртенков каза...

Защо само "на деня"?! Това е шанса ти да се докоснеш до Истината!
Относно покръстването и пр. тайнства - въпросът се обсъжда - все пак - едва допреди три години църквата ни е била в нелегалност и никой не знаеше нищо за нея; темата си струва отделна статия и тя без съмнение ще се появи, когато й дойде времето :-)
И за теб, и за всички останали, които Той великодушно е благоволил да докосне с Тестените Си Псевдоподи - пишете на макаронения ми e-mail ( fsm@start.bg ) и аз веднага ще отговоря, та да поддържаме връзка (засега най-важното - да уточняваме нещата по провеждането на учредителното събрание на Българската пастафарианска църква и всичко свързано с него).
Относно "членски внос/десятък" - тази църква възкръсна от пепелта на забвението не за финансови облаги някакви, а като реакция на нахлуването на клерикализма в учебните заведения - така че засега такива работи няма, а на учредителното събрание ще решим какво да правим - някакъв съвсем минимален членски внос (от рода на 10лв/година) ми се вижда нормален - най-вече като жест за принадлежност към църквата; но всичко това ще е както решим на учредителното събрание. Аз не виждам проблем, за пастафарянин да се смята всеки, който приеме в сърцето си Летящото Спагетено Спасение - без значение от членства, вносове и др.под.

Анонимен каза...

Добре :) Моята контакт информация е на моя блог, а иначе виж тук се е появила една ерес, на Слончовизма :)

http://serpentes.wordpress.com/2008/02/01/32/

Анонимен каза...

))) Здраво, брачо. Аз съм е-синър от абв-форума.))))) Преди около 2 години открих venganza.org и се забавлявах отлично, даже се бях писал във форума им Спагети Монстер Монк или нещо от сорта. Похвално начинание си отпочнал, мен все не ми стига времето да си водя блог-че. Поздрави, ще наминавам.

Андрей Куртенков каза...

Радвам се да те видя и тук! Всички сме така - все нямаме време - та влиза в сила принципа - "Докато умните се наумуват, лудите се налудуват". Най-малкото - всеки нормален човек трябва да отдели време да погледне двете концепции за обучение по Религия (на Светия Синод и на т.нар. "Обществен съвет" (какво му е общественото, като там влизат само хора от СУ-то)), за да се убеди, че става въпрос именно за Вероучение (термин, от който тези хора бягат). Странно ми е спокойствието, с което българското общество приема тези идеи. Разбира се, въпросът е по-маловажен от този за акциза върху домашната ракия, но все пак...

Анонимен каза...

Обществото ни има много важни неща да решава!Глупаво ще бъде,ако го интересуват тези простотии,а не останалите ни заобикалящи проблеми.

Андрей Куртенков каза...

Ами да, разбира се, чудо голямо, че брокерът Кирил Варненски, гуляйджията Галактион Старозагорски и инквизиторът Николай Пловдивски искат да сложат ръка на българското училище -"Обществото ни има много важни неща да решава" - току-що съм казал едно - акциза върху пърцуцата - или пък - има ли наистина Азис помпичка в члена - това са къде-къде по-важни неща от стремежа на едни алчни полуграмотни тарикати в раса да одобряват учебни програми и да участват в управлението на държавата без гласоподавателят да ги е оторизирал за това - нали, умни анонимни братко/сестро!

Анонимен каза...

Усещам някаква завис в теб.Имам впредвид Азис,че той прави нещо,а ти не успяваш .Разликата е,че Азис прави неща,които се харесват на широк кръг от хора(да не кажа и повече!)а ти си се захванал с нещо,което е безпереспективно.
Разлика е също,че Азис бързо се реализира,без образование,а на теб не ти се удава.
Нямам напредстава за каква помпичка говориш и не се интересувам от подобни неща,но ето,че ти си проявил интерес,(може би като учен?)тъй,че не прави другите на глупави!

Андрей Куртенков каза...

Нищо не разбрах от този коментар - честна пионерска - освен, може би, че вече се пише "завис" вместо "завист".
И че е неизлечима страстта да се поставят в устата на опонента неща, които той не е казал!

Анонимен каза...

Някои са учили малко и им личи!
Някои са учили много и НЕ ИМ ЛИЧИ!
Жалко за вторите и за трудът им отишъл на вятъра.:)

Андрей Куртенков каза...

Мумифицираното тяло ли имате предвид? Нямам сведения какво е било образованието му, но, имайки предвид, че българите са били в основата на научно-техническата революция, нищо чудно да е някой мастит учЕн, минал десетина пъти успешно през трако-кимерийската ВАК (институция, също създадена от българи, както е известно).

Анонимен каза...

Аз погледнах предложените системи и дори писах в блога - мислех, че се е вдигнал обществено шум около това и общо взето вече е отхвърлена идеята. Не? Имаше подписка дори, протести на родителите. Не знам докъде е стигнала идеята за момента.

Андрей Куртенков каза...

Концепциите за въвеждане на Вероучение не можаха да минат, според мен, само заради инертността на сегашния Министър на образованието и науката - неговият стил на ръководене е - решенията да се отлагат толкова, колкото е възможно. За съжаление маразмът в българското общество е достигнал такава степен, че съждението "Влизането на Българската православна църква в училищата ще доведе до по-висок морал" изобщо не се подлага на съмнение от повечето ни сънародници. Много е странно, как иначе интелигентни и образовани хора се превръщат в дебили, когато стане дума за онзи сумбурен и човеконенавистнически сборник от митологични текстове известен като "Библия" (или "Коран" - все тая). Религиозната свобода, според мен, се простира до момента, в който даденото вероизповедание тръгне да участва в държавното управление; в България има едно-единствено такова вероизповедание - източното православие - и на мен ми се струва съвсем естествено всеки, който иска да живее в нормална страна да се обяви против тези негови стремежи. Добър момент да припомня, че само преди три дни - на първи април - пловдивският митрополит Николай обяви, че ще продаде на благотворителен търг BMW-то си: http://egoist.dveri.bg/content/view/53/32/

Анонимен каза...

И аз искам BMW. Обещавам като си купя мерцедес, да го продам първото возило на благотворителен търгр да видят хората, как мисля за тях. Да.

---------------
Бълг. православна църква е в момента е по-богата от държавата. И според мен стремежът и към навлизането в класните стаи е продиктуван от факта, че така ще си подсигури още нови приходи. И явно планира, както до сега, чистата печалба да си потъва някъде в нечии джобове на служителите и.

Тази църква никога не е влагала и няма да вложи приходите си в интерес на населението, от което ги прибира. Дразни ме, че дори, когато трябва да се строят нови храмове, това не става за нейна сметка.

Предвиждам рязко падане на морала сред населението, ако се допусне въпросните нейни служители да влязат в класните стаи.

Историята на Спагетеното чудовище и слонокнигата на Летящите Розови Слончета са къде по-полезно и нравоучително четиво.

Андрей Куртенков каза...

От Закона за държавния бюджет за 2008-ма година -
Приложение №3 към чл.6, ал.6
Субсидии за вероизповеданията, регистрирани по реда на Закона за вероизповеданията за 2008 г. (в лв):
За ремонт на храмове, издръжка на Българските православославни църковни общини в чужбина и на свещенослужители работещи зад граница - 750000;
За Българската православна църква (в страната) – 1820000;
За Мюсюлманското вероизповедание в Република България – 2400000;
За Централния Израилтянски духовен съвет – 30000;
За Арменската Апостолическа православна църква- 45000;
За Протестантски и други деноминации - 35000;
За издаване на религиозна литература, научни и социологически проучвания - 30000;
За ремонт на сгради в комплекс Рилски манастир- 150000;
Резерв за възникнали извънредни ситуации - 50000;
Всичко - 3300000.
Напомням, че всичко това е плюс чисто финансовите облаги, които дава ЗВ - а те са най-вече за Българската православна църква.

Furious Melon каза...

Хахахаха. Невероятно! Бях смаян като видях всичко това.
Аз съм един от вашите студенти. Наистина знаех за това, но не ми се вярваше че сте направил подобно нещо на български език.
Просто не се сдържах и се регистрирах. Направо страхотно :)

Анонимен каза...

Подозирах, че нещо куца в религиозния живот на България, но не подозирах, че куца някак в полза на църквата за сметка на останалите.
Чудя се колко време би просъществувала организирата религиозност (без значение за коя религия), ако се спре кранчето с парите- заплати за свещеници, за ритуали и от хората давани, и от държавата...
Имам чувството, че духовност, която да крепи организираните религии, няма. Само парите са центърът на тяхното съществуване. И ще съществуват точно до тогава, докато има келепир в тях. :(

Анонимен каза...

Какво да напиша,освен;
"Голяма фирма,бедно положение"!
Това е коментарът ми към м г-н Куртенков.!Щом е учен,той ще ме разбере(макар и да не вярвам много!)