4.6.08

Явления на Летящото Спагетено Чудовище в милата ни татковина (Flying Spaghetti Monster manifestations in Bulgaria)

Величествената мощ на Тестеното Всемогъщество все повече се изявява и в нашата забравена от другите богове, богчета и богини страна. Наскоро имахме възможност да си припомним за първия пират в новата ни история, с вещината на истински морски (в дадения случай - речен) вълк завзел кораба "Радецки", а също и за първата отечествена жена-пират - неговата съвременничка - баба Илийца, която свила лодката на човечеца (пиратка си е тя, въпреки оправданието, че като нямало кой да я прекара през реката и се прекарала сама...), възмутена от небрежната молитва на сърдития калугер, та не само му отказала да пренощува в манастира (мислейки си за чакащия я в гората напет юнак), но и спечелила неравната борба с кола, за който е била завързана ладията - една велика победа, която символизира победата на пиратството над глобалното затопляне. И докато чакаме Брюкселските пирати да ни освободят от българско робство, нека да започнем задълбочения научен анализ на явленията на Летящото Спагетено Чудовище по нашите благословени земи с някои запечатали образа му фотографии, любезно предоставени ни от други братя-пастафарианци:
Аз пък ще си позволя да напомня, че Летящото Спагетено Чудовище се е отпечатало не къде да е, а върху картата на растящонестареещата ни Столица (мапа) - ей, вЕрно че Господ е българин!!!
________________________
Радвайте се, българи, пейте сърца на светлината!
Височина, височина ни е потребна, за да се разпръснат гъстите тъмнини на нашето безверие, та вече и ние да станем еднаж хора между хората.
Вчера (17.09.2008) Летящото Спагетено Чудовище ни прати чудно знамение - Летящ Български Премиер! Едно иначе тривиално посещение на премиера в Благоевград влезе в международните новинарски емисии под заглавие "Flying Prime-Minister": Bulgaria's Prime Minister Sergey Stanishev was blocked yestarday in a cabin lift in Rila Mountain (the highest in the Balkan Peninsula) over damage in the leading mechanism. The cabins of the Bulgarian state officials were hanging about 30 meters above the ground level for more than one hour. (The lift is wrongful and it has been recently constructed as part of ski center Kartala, just above the area, which was partly destroyed by forest fire last week.) - И така, скъпи съотечественици, стърчи насред Великата Рилска Пустиня един абсолютно незаконен лифт и твой един син, Българийо, виси на него със страшна сила. Да благодарим на ЛСЧ че ни се яви чрез тази случка, да благодарим за знака, който Той ни прати, че ни обича и иска отвисоко взор да хвърляме на света - едно събитие, проправящо живата пътнина към нашето предназначение - а именно - България да даде култура и път на света в третото хилядолетие - с един летящ премиер отгоре, с преработени спагети отдолу, и с Великата Юфка в сърдцата. Рамин!

7 коментара:

Анонимен каза...

Велико тълкуване на образа на баба Илийца :)

Само че се пази от справедливия гняв на пазителите на националните ценности.

Анонимен каза...

Всъщност аз все се каня да питам. Пастафарианската църква да не би да води началото си от Растафарианското движение? ;)

Андрей Куртенков каза...

Боби Хендерсън е създал понятието Pastafarianism на основата на италианската дума Pasta и използвайки чисто звуковото сходство с наложилия се вече термин Rastafarianism - а иначе между двете религии няма абсолютно нищо общо.
А бисерите за баба Илийца ми са любимите! Някой път, като имам време, ще взема да почна да ги събирам, че току-виж я извадили от учебното съдържание и тогава - сбогом едра кокалеста жено!
Винаги като се заговори за бисери, се старая да правя уговорката, че те обикновено се създават от най-интелигентните и старателни деца. Те отлично знаят разни готови текстове, но тъсят нещо свое да кажат и като резултат от огромното напрежение на разни изпити и пълната каша, която е в главата на ученолюбивото дете в такива моменти, се раждат бисерите.
А що се отнася до Христо Ботев - той за мен наистина е нещо велико и една от малкото действително достойни за преклонение личности в нашата история; не мисля, че шегата, която съм си позволил тук с него (има един стар лаф, че той е "първият международен терорист") е посегателство върху неговия образ - то е просто шега. Впечатленията ми от великите народи са, че те нямат проблем да се майтапят с миналото си; а за разни комплексари като нас такива неща са нещо страшно - направо нацията загива...

Анонимен каза...

Точно... когато нещо стане табу, то едновременно става неплодоносно в дадено общество. Ако се познава истински и харесва няма да се държи стерилно във витрина за показ, а ще бъде като любима книга, пипано и мачкано... и най-важното, четено.

Никой каза...

Така си е - Ботев е бил един от нас, обикновен човек. По - смел (или безразсъден ако искате) от другите, по-гневен често... да, ама иначе близък и нормален. Е, и гениален поет де!

Анонимен каза...

Иде отново времето на морските и речните вълци!
РАМИН!!!!

Андрей Куртенков каза...

Е, този коментар си е за темата за пиратите... Тема, която е явно малко чужда за нашего брата бугарина; е, и за мен де, ще си призная - или - поне беше - вече се пообразовах малко по въпроса и се опитвам да бъда истински пират - за да спрем глобалното затопляне! - Но нека този разговор да го продължим в темата за пиратството. Аарррррр!