26.4.14

Прессъобщение до медиите (Press Release to the Media)

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ
във връзка с провелата се на 25.04.2014 в гр.София Втора Полутайна Апостолическа Мазна Вечеря на Столичната Молитвена Маса на Българската Пастафарианска Църква
Всеизвестно е, че Светата Единствена Мазна Тестяна и Изключително Страшно Много Патриотична Българска Пастафарианска Църква всекидневно преживява драмата на народа ни и с присъщото й човеколюбие и обич взема дейно участие в обществения живот, като в същото време Църквата изразява своята чувствителност относно нуждата от защита на вековните нравствени, духовни и гастрономически ценности. Знаем, че е много трудно някой да се противопостави на онази действителност, която действува като общоприета практика. Но дали така няма да стигнем до положението да се окажем беззащитни пред общоприета гибел? Ето защо, ние, участниците във Втората Полутайна Апостолическа Мазна Вечеря, провела се снощи, под мелодичните звуци на традиционни патриотични музикални инструменти, заявихме своята увереност, че е ударил часа да направим новата решителна крачка в институционализирането на Единствено Вярната Благоуханна Вяра, пристъпвайки към регистрирането на Най-Патриотичното Вероизповедание по реда на Глава Трета от Закона за вероизповеданията. Изразено бе недоумение по повод претенциите на неориентирани обществени сили регистрираните вероизповедания да бъдат лишени от полагающите им се финансови и други привилегии - напротив - те следва да бъдат разширени, за да има и за нас, а впоследствие (когато справедливостта възтържествува и бъдем признати за традиционна, официална и задължителна религия) - да бъдат само за нас; нека в тази връзка да припомним, че неотдавна, при разкопки на древно българско селище беше открита добре съхранена опаковка на полуготови спагети с кимчи - поредното доказателства, че именно пастафарианството е традиционната религия на българите. По всичко личи, че пътят на нашето общество вече е откровено греховен и усилията за подобряване на живота ни преминават през унищожаването на злото и възтържествуването на Всепобеждаващата Макаронена Идея, ниспослана ни чрез пророк Боби Хендерсън от Летящото Спагетено Чудовище Опасността от превръщането на човека само в предмет и гласоподавател и неговото използване като материален субстрат е вече очевидна и на тази гледна точка ние противопоставяме пастафарианския възглед за Човека като Божествен продукт, създаден за щастие и излежаване под шарена сянка, а не за киснене по фандъковите задръствания и размахване на плакати с двусмислено съдържание по митинги и седьенки.
Приканваме всички национални и вселенски медии, желаещи да отразяват знаменателните исторически макаронени събития, да се возсоединят с нашите стремления чрез мрежов или телесен контакт и да сопреживяват стъпка по стъпка и глътка по глътка предстоящия ни поход към духовната власт в страната, която по Историческа и Божествена Воля ни принадлежи по право.
Рамин!
За участниците във Втората Полутайна Апостолическа Мазна Вечеря на Столичната Молитвена Маса - Андрей Куртенков, Бременно изпълняващ длъжността Башбактън на Светия Спагетинод на Българската Пастафарианска Църква, Архимакаронт български, люлински и Всей Македонии

2 коментара:

Анонимен каза...

До къде стигна? Властите дадоха ли право на нас, вероющите, да си изповядваме свободно и официално вярата си в Летящото Спагетено Чудовище? Нека този въпрос да не потъва в забвение! В другите държави си имат църкви и Го почитат, да пребъде доматения му сос. Трябва и у нас да се случи! Рамин!

John Stalker каза...

Мисля, че най-после открих Моята църква! :) Рамин!