4.7.12

Вицепрезидентът на Република България изцяло подкрепя въвеждането на обучение по пастафарианство в българското училище (Vice-President of Republic of Bulgaria entirely supports introduction of pastafarian education in Bulgarian school)

Източник на текста - http://bg-patriarshia.bg/news.php?id=80008
Днес, 3 юли 2012 г., в Президентството замалко да се състои ползотворна официална среща между вицепрезидента на Република България г-жа Маргарита Попова и Изпълнения Състав на Светия Спагетинод на Българската Пастафарианска Църква. На срещата можеше да присъстват и г-жа Маргарита Ралчева - началник на кабинета на вицепрезидента на републиката, д-р Десислава Панайотова-Пулиева – експерт, г-жа Пенка Христова – секретар в синодалния Културно-просветен отдел, както и кротка пастафарианска агитка. Разговорът със сигурност би бил посветен на актуалния въпрос за въвеждането на предмета „Пастафарианство” в задължителната общообразователна подготовка на българските деца и ученици. Г-жа Маргарита Попова щеше да приветства своите гости със следните думи: „Много се радвам, че се срещаме и заедно обсъждаме този толкова важен въпрос, в който държавата и Църквата трябва да бъдат рамо до рамо в името на доброто бъдеще на България”.
Архимакаронт Андрей Куртенков, в съслужие с другите членове и членки на Макароненото Тяло Божие, с удоволствие би запознал вицепрезидента с изпратеното до Междугалактическия Съвет Становище относно Законопроекта за предучилищното и училищното образование, подчертавайки, че след 20 години колебания вече е крайно необходимо на децата да бъде дадена възможността да стават по-добри, по-съзнателни, по-духовни чрез придобиването на базисни познания за единствено вярната и най-най-най-патриотичната религия и произтичащите от нея висока нравственост и култура. Ако би изслушала много внимателно всички аргументи и примери в тази насока, г-жа Маргарита Попова със сигурност би акцентирала върху убеждението си, че задължителното пастафарианско образование е нещо изключително положително и нужно на нашето общество и няма причини то да среща съпротива, тъй като може да е само от полза на децата. „Стъпката е направена в тази посока от страна на Св. Спагетинод и въпросът трябва да се реши своевременно” - страхотно би било заключението на г-жа Попова.
Източник на текста - http://bg-patriarshia.bg/news.php?id=80008

3 коментара:

Анонимен каза...

Поздравления за успеха на почти състоялата се среща!

Имате ли представа, какво е необходимо за да се регистрира Пастафарианството като религия в България?

И въобще смятате ли, като главен Архимакаронт, че такова нещо ще е от полза?

Андрей Куртенков каза...

Дали ще е от полза, или не - Всемогъщият ни Господар само знае - и на Неговата Воля се осланяме и нека както Той реши - така да бъде; защото, казано е: "Всяка манджа чрез Него става; и без Него не се е сготвило нищо от това, което сме изяли и изпили и после изакали" (Йоан, 1:3)
А относно самата процедура по регистрация - тя става по реда на охранителното производство, в Софийския градски съд, като всичко трябва да започне с изготвяне на Устав на вероизповеданието, Учредителна декларация и пр. документи, които трябва да приемем на Учредителното ни сготвяне. Като начало - не са нужни много хора - между пет и десет, според мен - а после вече - главоломно ще се разпълзи Мазната Вест по земята на Ботев и Левски - и нищо няма веч да може да спре победоносната ни пиперена кихавица!

Unknown каза...

Ваше Високо Премакаронейство,
Вдъхновен от делата на апостол Нико Арм прегърнах летящото спагетено чудовище и полетях с него (малко му е трудно , че съм 115 кг, ама се справя.).То влезна в сърцето ми и ще остане там завинаги в Болонезов или Карбанарен вариант.Искам да споделям както тези спагетени ценности,така и спагетения рай след години за която цел Моля да бъда оспагетен в светите води на Майката Тенджера в подходящо за Вас време.
Спагетен раб Тодор.