13.11.10

БПЦ подкрепя протеста на 16.11.2010 пред НСИ (Bulgarian Pastafarian Church supports the protest at National Statistical Institute on 16.11.2010)

Преди два месеца в групата „Атеисти, обединявайте се!” - във Фейсбук започна дискусия относно това, как попчетата пак се опитват да ни прекарат през предстоящото през март догодина преброяване; и като резултат се появи следния документ: http://www.docshare.com/doc/241511/Pismo-do-NSI-okon4atelen-variant Накратко - за тези, на които не им се чете цялото писмо - при преброяванията през 1992-ра и 2001-ва година всеки български гражданин беше длъжен, или да се самоопредели като вярващ, или да откаже да отговори на въпроса; аз самият и в двата случая настоявах да бъда записан като атеист, но интервюиращите отказаха, с мотива, че такава възможност липсва. Това доведе до некоректни резултати от преброяването - получи се, че православните у нас са 82.6% - очевидно неверен резултат (ако беше верен, православните храмове у нас щяха да пращат по шевовете), с който попчетата нагло злоупотребяват и непрекъснато го размахват като довод за своите финансови и други претенции. Ето защо, ние искаме при предстоящото преброяване да фигурира като възможност и отговор "Няма вероизповедание" - който, по наше мнение, ще бъде предпочетен от около една пета от интервюираните. Светата, Единствена, Патриотична, Благоуханна, Апостолическа и Съборна Българска Пастафарианска Църква изцяло и безрезервно подкрепя тази инициатива и призовава своите симпатизанти, които по това време няма да са в някоя бирария (или на работното си място) да вземат участие в протеста. Нека това бъде началото на края на православизацията на българското общество! Между нас казано (но засега не казвайте на никого), има голяма вероятност на протеста да бъдат представени за пръв път частици от мощите на свети Статистий – парче от бедрена кост, ребърце, зъбче и оs penis (за тези, които не знаят – „пенис” – туй е същото като кур, ама по-меко) – за съжаление изпуснахме Путин, но все ще дойде някой друг държавен глава (барем някой дребен африкански диктатор все ще се намери) да им се поклони; в края на краищата – друго ако не – ще изчакаме нашуту държавен глава, след като каза „Аз, Буки, Веди, Гоце”, да стигне и до буквата „П” и да каже: „Първанов – Пастафарианин”. А междувременно нека титулованите лелки от Националния статистически институт се хванат в ръце и престанат с опитите си да изкарат българския народ по-православен, отколкото е всъщност. За огромното мнозинство, от самоопределилите се на миналите избори като православни, вярата се изчерпва до това да минат през църквата по Великден и по Коледа „да палнат някоя свещичка”. Ах, да – и защото не могат да си представят погребение без поп... Замислете се малко бе, хора, молъ въ! А аз лично, видя ли поп на погребението си – вдигам си парцалите и се махам! ______________________
В навечерието на рождения ден на конкурентното ни богче (онуй, що набляга на превръщането на водата във вино), на сайта на НСИ се появи окончателния вариант на преброителната карта - за да отбележи славната победа на здравите сили - във въпроса за вероизповедание се появи и отговор "Нямам"! - ето и някои щрихи от участието на БПЦ в неравната борба с православизиращата се държавна машина:

Челюсти, Тема: Правото да бъдеш нерелегиозен / 17.11.2010, - а също и тук
bTV - 28.11.2010 - От 20:42 до 25:33
_______________________
Напомням на махмурлиите, че преброяването върви полным ходом - и че каноничният отговор на двата въпроса, свързани с религията е:
- на въпрос 12 - "Религиозен ли сте?" - отговор "Не";
- на въпрос 13 - "Вашето вероизповедание е:" - отговор "Друго" - пастафарианин.
_______________________
Вече ни се изчака чакалото (и ни загоряха макароните) да чакаме титаните на мисълта от НСИ да се натуткат да публикуват наистина пълните резултати от преброяването - уви, явно нямат намерение да го правят - и причината за това е прозрачно ясна! -
Публикувани бяха (и то непълни) само резултатите на въпрос 13 - за вероизповеданието; докато за отговорите на въпрос 13 - за религиозността на лицето - все още не знаем нищо - обяснението е просто - ако бъдат публикувани - ще се окаже, че нашият народ е е един страшно нерелигиозен субект, тъй като ще има голям процент нерелигиозни православни :-D - каквото и да означава това - което ще налага едни много трудни обяснения от страна на титаните на статистическата мисъл. (Впрочем и нерелигиозни мюсюлмани ще има доста.)
И все пак - има и добра новина - и тя е, че с мита за "православния български народ" е свършено - 4374135, самоопределили се като православни, спрямо цялото население от 7364750 души, дава 59.39% - при това, възрастовата структура на православните е такава, че неизбежно ни води към извода за закономерното отмиране на простотията.
За да се сбъдне това, което е писано, че българинът отново ще се завърне към макаронените си корени!
_____________________
Известни са вече и резултатите от отговора на въпрос 12 "Религиозен ли сте?" -

- сега остава да разберем колко са неориентираните екземпляри, които са хем православни, хем нерелигиозни :-D - така, на око - би трябвало да има поне към един милион такива от "втората по интелигентност нация в света :-P

1 коментар:

Bla каза...

Уместно.

PS Въпреки че съм го гледал вече няколко пъти, пак бих си го причинил.