1.11.09

Как да се молим правилно и ефективно, или за нашите свещени ритуали (How to pray correctly and effectively, or about our sacred rites)

Днешният славен, красив и достоен празник – 1-ви ноември – Денят на възбудителите, е (чини ми се) подходящ момент, за да открием едно материалче, посветено на един от най-възбуждащите моменти във всяка една религия – ритуалите. Близко до ума е, че, предвид младенческата възраст на нашето (единствено вярно) вероизповедание, нам предстои едно яко наваксване в тази област – предстои ни разработването на неизброимо множество ритуали, ритуалчета и ритуалоподобни действия (и бездействия), които на нашите конкурентни духовни водачи са предоставени наготово. Но ние се не плашим от това предизвикателство! Перефразирайки Вожда и Учителя на българския народ Георги Димитров – на нас ни предстои за броени години да направим това, което други религии, при други условия, са постигнали за хилядолетия! И така – едно по едно – най-напред да си изясним –
How to pray correctly and effectively for the best results?
Вън от сомнение – можем да се молим навсякъде (и никъде). Важнейшото нещо е духовното себеотдаване, разбира се. При подходяща обстановка – следва всички издающи се от телесата ни образувания да заемат съответните пози – както е показано с ръчичките на тази снимка:– и да се отдадат на нежни вибрации, целящи хармонизиране на личните ни торзионни полета с Общомакароненото такова. Наблегнете и на погледа (тъй де – нали уж очите били огледало на душата...) –– ако не можете да постигнете от раз неподражаемия взгляд от този еталон (кадрото е на нашият брат-пастафарянин батька Махно – най-успешният (засега) в историята проводник на идеята за всеобщата тестена справедливост), не бързайте да се отчайвате – тъй дълго продължилата оскудация на душевност в нашето общество няма начин да не се е отразила на всекиго от нас; но с проникването на Неговата Мазнина в изгладнелите ни души – неусетно и погледът ви ще се промени!
Що се отнася до колективните молитви– действаме, както виждате, според ситуацията. Интересен е и въпросът за одеянията, които следва да носим по време на молитва – вариантът за нуди-молитви според някои задгранични мислители е оптимален, но ние би следвало да отчитаме нашите традиции в това отношение:– които, видно е, не са чак толкоз различни от заморските такива. Но говорим ли за парцалки – да не забравяме, като сущи Райни Княгини, смело и решително да размахваме някакъв сорт или вид пастафарианско знаме – още повече, че при нужда с него можем, и да се увием, и за възглавница да го използваме (ако няма как да се измъкнем от гардероба и ще се наложи да чакаме чак до началото на следващия работен ден).
Що се отнася до препоръчваните от православната църква BDSM практики:– в случая ми се струва разумно да се присъединим към направените от нашите конкуренти за хорските души (и тела) препоръки, още повече, че в това отношение те имат незаменим исторически опит –Всъщност, това последното кадро ми напомня, че следва да доизясним и въпроса със светото миро в нашата религия – очаквам мнения и предложения относително точната процедура по приготвяне на светото миро (напомням, че Светата евхаристия в рамките на БПЦ се осъществява (както е и залегнало в нашия Проектоустав) с полуготови спагети с кимчи).
Изобщо, нека заедно да прецизираме всички детайли, свързани с нашите ритуали – смело, но и разумно, хищно, но и вегетарианско, мазно, но и постно.
За да пребъде във вечността Единствената, Апостолическата, Съборната, Българската, Църква – нашата, Вселенската, Неговата (на ЛСЧ, демек) – макароноподобната БПЦ!
Рамин

5 коментара:

Анонимен каза...

Да уж. По поводу коментариев - навеяла на меня где-то услышанная фраза:
Никогда не спорь с идиотом – он опустит тебя до своего уровня, а потом выиграет, т.к. имеет опыт.

Андрей Куртенков каза...

Все чрез Него начало быть, и без Него ничто не начало быть, что начало быть!
Так что - доверимся все-таки Величайшему из богов - Летающему Макаронному Монстру - и Невидимыми Лучами Его (иногда их неправильно называют "щупальцами", как совершенно правильно отмечает и Александр Владимирович Марков).

Bla каза...

Repent, sinners! The day will come! And you will burn!

Анонимен каза...

Ралилуя, братко! Слава на светия Кетчуп!
С чувство на радост и киселини в стомаха прочетох някои от материалите в сайта, и искам да те поздравя и насърча да продължаваш мазновещението на Мазната вест.
Нека Летящото Спагетено Чудовище /да се свети холестерола в сосовете Му и пребъдат въглехидратите Му/ да подкрепи вилицата ти и напълни чинията ти!
Рамин!
p.s. Бих се радвал, ако мога да прочета нещо повече за Свещеното писание на пастафарианството, наричано още Светото Меню. То, както знаем, е написано с кетчуп, горчица и майонеза върху покривка от неизвестна пицария, и радост за всички вечерящи пастафарианци е да отнесат част от Него върху ръкавите си...
Още веднъж Рамин!

Андрей Куртенков каза...

От твоите уста - в Божиите Курабиики, братко! (И обратно.)
Тепърва Светата Макаронена БПЦ ще расте и ще крепне - за да пребъде българският род във Вечната Му Кухня.
Та коя друга църква би могла по-добре да ни води при такъв богоподобен премиер и такива юначни министри?!?
И кой друг Бог, ако не ЛСЧ, най-добре усеща тръпката на истинският българин - тръпка, свързана със стомаха и вегетативната нервна система, много по-тясно, отколкото с кората мозъчна?!? (Или - връщаме се пак на Мухобойколският девиз - "Да превърнем мозъчните влакна в мускулни!")

P.S. Сега виждам, че първият коментар към тази статия е изчезнал - просто обяснявам наличието на моя коментар по-горе, че така увисва и не става ясно защо се е появил.